Kafékontor i Oslo – mine favoritter

Carina Behrens på kafékontor på Sentralen, bilde tatt gjennom vinduet.Kafékontor på Sentralen. Bilde tatt av Milla Mikalsen.

Skal jeg si dere en ting? Jeg tror ikke jeg vet om noen som er så glad i kafékontor som meg. Jeg virkelig elsker å stikke på kafé med macbooken og notatboka og jobbe med et eller annet prosjekt. Dessuten setter jeg enda mer pris på den luksusen det er å dra på kafé alene nå som jeg har barn.

Bilde tatt av Milla Mikalsen.

Men det nytter jo ikke å gå på hvilken som helst kafé. Å prøve å være kreativ et sted der de ansatte skuler på deg fordi du tar opp verdifull plass der du sitter med den svarte kaffen din, bjudar ikke på et spesielt inspirerende og produktivt arbeidsmiljø.

Så, her kommer en liste med mine absolutte favoritter, de jeg alltid faller tilbake på.

Og før vi starter; ikke glem å fortelle meg hva som er din favoritt i kommentarene, jeg er alltid på jakt etter nye kaféskatter!

Pust | Majorstua

Bilde lånt av Pust på Facebook.

Kafékontor på Pust er inspirerende.

Flaks for meg, så ligger Pust rett ved siden av legen min, så dette er stedet jeg alltid går til når jeg har vært der. Masse sitteplasser inkludert et par sofaer jeg kan slenge babyen i om han er med. Her er det ingen som ser rart på deg om du blir sittende i flere timer, for Pust er som skapt for studenter og andre folk som trenger et sted å jobbe på dagtid. Det er alltid mange mennesker her med nesa i en bok eller PC, så her lønner det seg å komme tidlig. Miljøet her oppmuntrer til god arbeidsflyt og kreativitet, og dessuten har de den beste sjokoladecroissanten jeg noen gang har smakt.

Skatten | Tøyen torg

Bilde lånt av Skatten Oslo.

Gratis påfyll av kaffe når du har kafékontor på Skatten.

Skatten er den nyeste oppdagelsen på lista, og det er virkelig en skatt av et kafékontor. Her har jeg tilbragt utallige timer etter at jeg gikk ut i mammapermisjon – både med og uten baby. Her er det sofaer, langbord, kortbord, vindusbord, hva enn du skulle trenge og de som jobber her er som regel veldig trivelige. På høyttaleren spiller de jazz eller noe annet ålreit, og er du sulten kan du bestille bakervarer eller sandwicher med mye rart på. Er du en kaffedrikker som meg kommer du aller mest til å sette pris på den gratis påfyllen du får – den er nemlig ikke enkel å finne her i Oslo! Koppen den serveres på er litt tjukk i kantene (bokstavelig talt) for min smak, men det kan jeg leve med. Skatten har blitt stedet jeg alltid drar til når jeg har noen timer til overs.

Tøyen Startup Village | Tøyen torg

Bilde lånt av Tøyen Startup Village.

Hipster-kafékontor på Tøyen Startup Village.

Det er her hipsterne har kafékontor, det er jeg sikker på! En god blanding av små og store bord, folk som jobber med sitt, folk som idémyldrer og diskuterer. Her må du kanskje dele bord med fremmede, og det er helt greit. Den vanlige svarte kaffen kommer i en fancy kanne og det får meg til å føle meg litt fancy, som om jeg sitter på en spennende kafé i London eller New York. Og det er aldri feil å sitte på kafé i London eller New York.

Heimatt Løkka | Grünerløkka

Bilde tatt av Inger Marie Grini, hentet fra Heimatt på Facebook.

Heimatt er bra kafékontor, men vær tidlig ute.

Jeg oppdaget Heimatt fordi jeg fikk opp en annonse fra deres Facebook-side der de oppfordret studenter og andre til å komme og jobbe. Det synes jeg er skikkelig ålreit. De har til og med møterom du kan leie, om du skulle trenge det. De har god kafékontor-mat, god kaffe, og god atmosfære. Det eneste problemet med Heimatt er at det fylles opp relativt kjapt, og siden de fleste er der for å jobbe med sitt er det ikke sånn at man gidder å stå der og vente på et ledig bord. Men kommer du tidlig, tror jeg ikke det er noe problem. Så, kom tidlig!

Sentralen | Sentrum

Bilde lånt av Sentralen.

Sentralen er et bra kafékontor på kveldstid.

Lokalene til Sentralen var tidligere en bank, så her er det både grandiost og imponerende – sånn utseendemessig. Det føles som du går inn i noe historisk. Det finnes både restaurant og kafé, og i kaféområdet kan du visstnok sitte helt frem til midnatt, uten stygge blikk fra de ansatte. Det finnes også egne rom til leie, om du skulle trenge det, så her kan du ta det avslappede kafékontoret ett steg lenger! Et lite minus her er prisene, som jeg synes er noe stive, samt te som ikke smaker så mye, men pizzaen deres veier opp for den smakløse teen. Så digg. Dette er stedet jeg drar til om jeg tenker å sitte og jobbe på kveldstid.

Kulturhuset | Youngstorget

Bilde lånt av Kulturhuset, foto av Jan Khür.

Alle har kafékontor på Kulturhuset.

Kulturhuset lever kanskje litt på hypen, for her er det alltid mye folk. Likevel er det alltids en plass å finne. God atmosfære, kule folk og god kaffe. Det eneste problemet jeg har med Kulturhuset er at det noen ganger kan føles mer som en bar enn kafé. Det kan fort bli mange som drikker øl og blir mer og mer høylytte, og selv om stemningen er god, er det kanskje ikke det mest arbeidsvennlige miljøet alltid. De ansatte kunne også tatt et smilekurs, da de ikke alltid er de blideste. Men, utrolig trivelig sted å ha kafékontor, så anbefales absolutt likevel.

Så, der har dere mine favoritter. Hvilke er din? 👇

8 kommentarer

  1. W.B Samson har vært min go-to når jeg skal sitte et sted en stund. Har aldri opplevd at de gir stygge blikk for at man sitter der. Ikke verdens koseligste kafeer, men det funker.

    Cafè Sør har også være en favoritt lenge. Syns lokalene er fine, og personalet er som regel veldig trivelige. Det er dog litt samme problem som med Kulturhuset, at det føles iblant mer som en bar.

    • Takk for tips! Liker vibben til W.B. Samson, og de har god kaffe, så skal sjekke de ut i “kafékontorærend” en gang 👌 Cafe Sør har jeg også sittet på noen ganger, liker meg der, men ja, litt mer barfeeling der!

  2. Jeg tror du (og Hugo) hadde likt Pipa, som akkurat har åpnet på Hasle! Veldig fint og romslig lokale, behagelig stille + god mat og kaffe. Var der og jobbet en formiddag og fikk gjort unna relativt mye!

  3. Prøv café kaffekompaniet på Carl Berners plass, det er det litt intimt og koselig. Jeg er også glad i café kontor. Det føles fri.

    • Det burde du bli — jeg er i hvert fall mye mer kreativ (og produktiv) på kafé enn hjemme 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *