1. Å sitte med ryggen mot et åpent rom eller en dør

Jeg aner ikke hvor det kommer fra, men med årene har jeg fått en slags “fobi” mot å sitte med ryggen mot åpne rom og innganger, det er veldig rart. Jeg har egentlig aldri sett på meg selv som en person med et veldig stort kontrollbehov, men akkurat her tror jeg det er det det handler om. At jeg må ha en viss kontroll over hva som skjer i omgivelsene rundt meg, og det har jeg ikke om jeg sitter med ryggen mot. Kanskje stammer det til og med tilbake til ungdomsåra da jeg hadde helt ekstrem sosial angst og var sikker på at alle snakket stygt om meg bak ryggen min (oi, dobbelbetydning)?!

2. Å vaske ansiktet

Selvfølgelig, når det er gjort er det sykt digg, men selve akten å vaske ansiktet? Ugh. Det er noe med alt vannet som kommer over alt. Spesielt hater jeg når det renner nedover armene mine.

3. Å ringe offentligheten (legen, tannlegen, lisensmannen og så videre)

Er det rart jeg aldri ble journalist? Telefonskrekk, ass. For en ubrukelig fobi.

4. Å gå forbi fremmede menn når det ikke er andre mennesker til stede

Denne har vel de aller fleste jenter og kvinner kjent på en eller annen gang? Jeg var garantert ikke like skeptisk før, jeg husker jeg pleide å ta følge med tilfeldige menn hjem når jeg hadde vært på byen for eksempel. Heldigvis gikk jo det bra, men altså, kanskje ikke det smarteste? Fikk alltid beskjed om at jeg var utrolig naiv som stolte på mennesker. Kanskje er det all true crimen jeg har hørt, sett og lest de siste årene, eller muligens fordi jeg har fått barn, men nå synes jeg det er skikkelig ekkelt.

Senest for et par dager siden gikk jeg forbi en mann inni skogen langs Alnaelva, og funderte på om jeg burde ringe Eirik slik at i det minste noen visste hvor jeg var, om jeg skulle forsvinne. Men så gikk jeg forbi en annen mann som jobbet med utelysene langs stien og da passet jeg på å si hei, så han ville huske meg om ansiktet mitt skulle dukke opp på TV som savnet person. Altså… hahaha.

5. Å holde presentasjon/snakke foran mange mennesker

Helt seriøst. Sist jeg skulle holde en presentasjon på jobb, foran kollegaer, fikk jeg over 200 i puls bare av å sitte der og vente på min tur. Jeg måtte gå på do og gråte før jeg klarte å gjennomføre. Av en eller annen grunn får jeg en skikkelig fysisk reaksjon på slike ting, og det er ekstremt ubehagelig. Til og med når jeg kan det jeg skal snakke om inn og ut, samt kjenner folka. Det er nesten verre når jeg kjenner folka.

6. Å mingle

Som nevnt over har jeg slitt med ganske ekstrem sosial angst, og selv om jeg tror ingen ville tenkt det når de møtte meg, synes jeg fortsatt det er veldig ubehagelig med settinger der jeg må snakke med mange mennesker jeg ikke kjenner; altså å mingle. Ender ofte opp med å gjemme meg i et hjørne, på do, eller ikke dra i det hele tatt. Dette må jeg faktisk jobbe med…

Hva synes du er mest ubehagelig av alt?

GIF via Lolcodybond på Giphy.