Personlig er jeg nok en av de få menneskene i dette langstrakte land som ikke er spesielt fan av 17. mai (jeg er generelt ikke så fan av høytider), sikkert fordi jeg ikke har vokst opp med så mange tradisjoner knyttet til dagen. I fjor dro vi til Berlin og året før der var vi i bursdagsfrokosten til ei venninne før vi dro hjem og slappet av.

Men i år var det en litt annerledes 17. mai. Jeg som pleier å reise bort eller i det minste feire med alkoholfrokost med venner, hadde jo min første 17. mai som mamma! Vi dro derfor til Nesodden i år, der både jeg og baby daddy kommer fra, og feiret der. Som nevnt har ikke vi noen spesielle tradisjoner på 17. mai, så vi dro bort til barneskolen for å se toget, møte gamle kjente, spise litt kake og drikke litt brus. Så dro vi hjem til mamma og spiste skikkelig digg brunsj, sov ei litta lur og dro på den lokale kinarestauranten som aldri feiler i å skuffe år etter år (ja, du leste riktig) og spiste middag.

Fra og med neste år tror jeg vi skal starte noen egne tradisjoner. Jeg vil gjerne kombinere det at 17. mai er barnas dag, men også en mulighet for å samle mennesker vi er glad i. Kanskje skal vi invitere til bakgårdsfest hos oss? Grilling og leker? Kaffe og kaker? Vi får se hva det blir til, men noe må vi gjøre, for å gjøre dagen spennende for både store og små!

Har dere noen artige tradisjoner på 17. mai?