Kunsten å skrive hverdagslig

Kaffe på Skatten - enkelst, Carina Behrens

Er det én ting jeg aldri har klart å venne meg gjennom årene jeg har blogget, er det de hverdagslige innleggene. Å dele hva jeg bruker dagene på, mer eller mindre i detalj, har jeg alltid funnet vanskelig. Det sitter liksom godt planta i bakhodet at det er det ingen som finner interessant. Men, det er jo ikke nødvendigvis riktig. Det er virkelig en kunst, for gjøres det riktig vet jeg at i hvert fall jeg selv synes det kan være både fint og interessant med de hverdagslige innleggene. Litt trivelig, rett og slett.

Greia er å finne en balanse, tror jeg. Du kan ha sterke meninger, kule hobbyer og interessante tanker, og det er supert at du deler dem, men ingen kan bli skikkelig kjent med deg om du ikke våger å dele de hverdagslige tingene også. Så er det jo ikke sikkert det er det du ønsker, å la folk komme innpå. Men jeg kjenner at det kanskje er på tide at jeg lar dere komme litt innpå igjen, sånn som jeg gjorde mer før. Når livet ikke består av annet enn hverdag, så er det jo hyggelig å dele den med noen.

Jeg sier ikke at jeg heretter kommer til å dele hver minste lille smule jeg mister på gulvet (og ikke plukker opp igjen før tre dager senere), men at jeg vil prøve å være mer transparent på en måte. At ikke alt trenger å være en mening, et råd, en kunngjøring, en liste, en tanke. At jeg noen ganger bare titter innom for å fortelle noen ord som kanskje ikke har så mye substans sånn egentlig. Om dere skjønner hva jeg mener?

Hva tenker dere egentlig om hverdagsblogging? Er det fortsatt trivelig med litt sånt innhold, eller er tiden for den type blogging forbi, så fremt du ikke er avdanka Paradise-deltager, noens kone eller Instagram-modell (ikke et vondt ord om dem, men jeg har ingen av de… “attributtene” gående for meg)?

Vil oppriktig høre hva deres tanker er om dette.

I mellomtiden fortsetter vi bilturen hjem fra Trondheim. Det går overraskende bra med en baby i baksetet og tilstrekkelig med pauser 🙂

Kategori:Blogging, Hverdagen

Skrevet av

enkelst.no

Markedsfører, blogger, sterk mat-entusiast, hundemamma, samboer, gravid og jovial som bare det og sånn er det med den saken.

13 kommentarer

  • Ja, du sier noe der. For meg er den jo alt annet enn spennende, for andre er den jo kanskje litt mer interessant ?

 1. Michelle

  Ja til litt hverdag ?? Gjerme krydret med små innslag om hvorfor du feks trives på den og den cafeen, liker den og den tingen eller liker å reise hit eller dit ?

 2. Elsker hverdag!
  Perfekt for litt god stemming mens man slapper av i sofaen eller sitter på en (alt for full) T-bane

  • Så fint å høre! Helt enig i at det er perfekt «slappe av»-innhold.

 3. Elsker hverdag!
  Perfekt for litt god stemming mens man slapper av i sofaen eller sitter på en (alt for full) T-bane

 4. Jeg synes generelt sett at det skal være mer fokus på hverdag, for det er de vi har flest av(Farris reklame?).
  En god balanse er selvfølgelig viktig, som du sier, men å fortelle hva man pleier å gjøre er interessant. Synes jeg!

 5. Heia hverdagsinnlegg! Jeg føler at blogging har blitt så business at det liksom bare blir reklame og politiske meninger (satt litt på spissen), og det var ikke det som gjorde at jeg startet å like å lese dem. Jeg vil bli kjent med personen som skriver 🙂

  • True. Jeg tror vi tenker likt. Og om det bare er business er det ikke lenger gøy eller personlig. Og det er jo hele poenget med blogg!

 6. Kanskje noen drypp om de små oppdagelsene og overraskelsene med å få barn? Forventningene opp mot virkeligheten? Antagelser man gjør om hvordan det kanskje blir når barnet blir eldre, noe som kan plukkes opp igjen om et år eller to? 😉

  Liker hverdagslige ting, fordi det ofte viser tanker som ikke alltid er A4, men allikevel er små nyttige bidrar til leserens (min) egen dannelse. 🙂

  • Det høres egentlig ut som du beskriver akkurat det jeg har sett for meg ? Og veldig enig i det du skriver, er nettopp sånne innlegg jeg liker å lese hos andre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *