I går var jeg med å demonstrere mot endring av abortloven. Det er ganske sykt at vi i 2018 fortsatt må kjempe for retten til å bestemme over vår egen kropp – en rettighet vi allerede har!

Det er vel ingen i dette langstrakte land som ikke har fått med seg at Erna Solberg bruker abort som et forhandlingskort fordi hun vil få med seg KrF i regjering. Det er snakk om at gravide kvinner som ønsker abort etter uke 12 skal måtte stå foran en nemnd for å forsvare seg og sitt ønske om svangerskapsterminering.

Det kan finnes mange grunner til at en kvinne ønsker abort etter uke 12. Kanskje fant hun ut av det alt for sent, og dermed ikke rakk å ta avgjørelsen tidligere. Kanskje viser det seg at fosteret som vokser i magen hennes egentlig ikke er spesielt levedyktig, og ikke vil ha et godt – eller særlig langt – liv. Lista er lang. Ingen tar lett på abort, til tross for at veldig mange politikere, menn og gamle kjerringer vil ha deg til å tro det. Ingen tar lett på abort, men det trenger heller ikke være den psykiske belastingnen i ettertid som noen påstår at den må være. være. Fordi om du ikke sliter psykisk i ettertid, tok du for lett på det… Nei nei.

I dag er jeg høygravid for første gang i mitt liv, men jeg har vært gravid to ganger før. Den første gangen endte i spontanabort (noe jeg er helt sikker på at var en følge av at jeg selv ikke visst hva jeg skulle gjøre). Den andre gangen tok jeg selvbestemt abort. Da oppdaget jeg graviditeten såpass tett opp mot 12-ukersgrensa at jeg måtte gjøre det på sykehuset, under narkose. Ingen «enkel» abortpille på meg.

Jeg har aldri angret på valget jeg tok. Det har aldri vært hverken en psykisk eller fysisk belastning på meg at jeg valgfritt tok en abort. Jeg jobbet i bar på tidspunktet det skjedde. Jeg ble gravid med en person jeg ikke så for meg å være sammen med. Jeg bodde hjemme hos mamma. Lista er lang.

Nei, ingen tar lett på abort, men det trenger ikke være så jævlig vanskelig heller. Vi fortjener muligheten til å bestemme over vår egen kropp.
Abort er IKKE et politisk forhandlingskort.

Erna, hold deg unna livmora mi og hold deg for faen unna abortloven!