Nå er dere sikkert kjempespente, ikke sant? I forrige innlegg, der jeg oppdaterte dere på livet, fortalte jeg dere at vi både hadde begynt å lete etter leilighet, bydd på leilighet, tapt en leilighet på grunn av OBOS, meldt oss inn i OBOS og bydd på en ny leilighet. Og selv om vi vant budrunden på den leiligheten, var det jo ikke sikkert vi ville ende opp med å få den, fordi ansienniteten vår var så kort – tre dager er liksom ikke så mye å rutte med, mot de som har hatt OBOS-medlemskap i tretti år.

Men VI VANT! Hverken Eirik eller jeg har eid leilighet før, og ante virkelig ikke hva vi gikk til da vi dukket opp på kontraktsmøte, men nå er papirene signert og vi er offisielt boligeiere. Nå må vi bare fikse alt som heter lån, sette opp budsjett (for jeez, gjett om jeg kommer til å være blakk fremover), skrive samboerkontrakt og alle sånne voksne ting, så er vi klare for innflytt den 1. desember, eksakt 21 dager før termin.

Nå veit jeg ikke hvor mye du veit om det å få barn og permisjon og sånn, men mor er pliktet til å ta ut tre uker av permisjonen sin før termin, så jeg har faktisk permisjon fra 1. desember. Og det er egentlig perfekt, for det er et par ting vi ønsker å gjøre i leiligheten allerede (ikke at jeg skal gjøre så mye annet enn å peke og sjefe).

Blant annet vil vi (jeg) male veggene på barnerommet. Jeg har fått for meg at farger stimulerer barns fantasi mer, og ønsker derfor ikke helt hvite vegger. Vil jo også unngå at alt skal bli så innmari stereotypisk, så derfor vil jeg ikke ha blått, men går heller for en matt mintgrønn tone.

Barnerommet, enkelst.
Barnerommet.

Det finnes også én vegg i stua som er dekket med en tapet vi ikke er så fans av. Den ønsker vi å fjerne, for så å slipe og male veggen (eller hva enn man gjør når man har fjernet tapet) og sette inn en tilpasset bokhylle som går hele veien rundt døra:

Stue med tapet, enkelst
Stua, med en vegg full av tapet.

Ellers er det egentlig ikke så mye vi ønsker å gjøre. Jeg er litt usikker på all den grå malingen, men det blir nok ikke førsteprioritet med det første, siden vi faktisk skal ha en unge bare tre uker etter innflytting. Greit å ha litt andre greier klart først. Så vi får se.

Her er i hvert fall flere bilder jeg har lånt fra Finn-annonsen, så dere kan skryte uhemmet av hvor fint det er og blir ?

Området vi flytter til er Kalbakken, som er i bydelen Grorud i Oslo. Vår leilighet er den balkongen dere ser nederst der – en høy førsteetasje der altså, uten innsyn.
Stor, lys gang med varmekabler i gulvet.
Kjøkkenet, med alle hvitevarer inkludert. Det jeg gleder meg aller mest til med å flytte er kanskje det at vi endelig får oppvaskmaskin igjen. Folk har skilt seg for mindre, det er jeg sikker på. Gleder meg også til å kunne sitte på den lille barkrakken nederst der og blogge.
Bad med BADEKAR. Det blir jo helt genialt med en liten baby. Dessuten kjøpte vi leiligheten med forbehold om å få beholde vaskemaskin og tørketrommel, så de kommer faktisk med leiligheten.
Hovedsoverommet er digert, og har et digert klesskap som dekker hele den ene veggen. Til nå har vi bare hatt klærne våre i kommoder og på stativ, og tro meg, mer rot skal du lete lenge etter.
Stua er ikke så stor, men har en kakkelovn som jeg lover at kommer til å bli godt brukt i vinter.
Og sist, men ikke minst: balkong. KOSELIG! Her skal jeg henge opp julelys på vinteren og lyslenker på våren/sommeren. Jeg gleder meg!