Noen ganger skjer det ting i livet, og du innser at ingenting vil være det samme igjen, at alt er i ferd med å endres. En sånn ting har skjedd nå.

Jeg skal bli mamma.

Jeg skal bli mamma sånn på ordentlig. For en liten baby. En menneskebaby. Et menneske med fingre og tær, øyne, lår og armer; et menneske med egne tanker og spørsmål om verden. En liten person jeg kan påvirke med uendelig kraft. En liten person som kan bli enten en god person eller en dårlig person, basert på valgene jeg tar, tingene jeg sier.

Ikke noe press.

Jeg skal bli mamma.

Inni meg vokser det en liten kropp, en levende sjel, et helt eget individ.

Jeg har bekymringer jeg aldri har hatt før. Alle prioriteringene for fremtiden endret seg med de to strekene på plastpinnen jeg tisset på lørdag morgen den 12. mai.

Nå må jeg endre ikke bare omgivelsene, men min egen tankegang. Jeg vil ikke overføre mine egne svakheter og usikkerheter på dette barnet. Jeg vil være sterk, jeg vil være fornøyd med meg selv, jeg vil være et godt forbilde.

Så mange tanker og ideer, så lite peiling. Hvordan skal dette gå?

Jeg tror det skal gå bra.

Jeg håper det går bra.

Det går vel bra?

Tenk det.

Jeg skal bli mamma.

Carina Behrens, gravid uke 21