Som jeg skrev i mitt forrige innlegg har jeg altså fylt 30. Tretti. 3-0. Det er noe jeg har gruet meg til en stund, men så gikk det altså bra. En av grunnene til det, er såpass materialistisk at jeg nesten skammer meg. Nesten. Jeg ønsket meg nemlig bidrag til nytt kamera, og gjett om folk stilte opp. Venner, familie og samboer samlet troppene og ga meg mer enn nok til å kjøpe både kamera, objektiv, tripod og annet tilbehør jeg måtte trenge (minnekort og sånne ting).

To dager etterpå (en mandag) dro jeg til Scandinavian Photo i Oslo for å kjøpe kamera. Jeg hadde en idé om hvilket kamera jeg så for meg (Canon 200D speilrefleks), men var åpen for andre forslag. Problemet var bare at jeg på forhånd – den samme dagen – leste noen dårlige anmeldelser av butikken, og hadde begynt å angre på at jeg ønsket meg gavekort på akkurt den butikken. Men gavekort hadde jeg, så den butikken måtte det bli.

Jeg hadde virkelig ingenting å bekymre meg for. Dama i butikken var superhjelpsom, og stilte alle de rette spørsmålene. Da jeg nevnte hvilket kamera jeg hadde sett på, og hva jeg skulle bruke det til, spurte hun først: hvorfor speilrefleks? Og jeg hadde faktisk ikke noe godt svar. Speilrefleks var bare noe fancy jeg alltid hadde sett for meg at var det “proffene” brukte, men det er visst ikke nødvendigvis sant.

Så, jeg endte opp med å gå fra butikken med et helt annet kamera enn jeg først hadde sett for meg. Det ble ikke engang et speilreflekskamera, men et mye finere kompakt, speilløst systemkamera: Olympus OM-D E-M10 Mark II.

Olympus OM-D E-M10 Mark II

Er han ikke vakker? Jeg har kalt han Floyd. Jeg må innrømme at jeg var sykt skeptisk til å gå for noe jeg ikke hadde lest 248 artikler og sett 739 YouTube-anmeldelser av først, men jeg fant ut at jeg ikke hadde så mye å tape (bortsett fra en shitload med penger) – jeg hadde jo ikke peiling i utgangspunktet.

Jeg angrer ikke! En av de tingene jeg ville bruke kameraet til var å ta bilder av meg selv (hehe, 2018 ass), så jeg ønsket meg et kamera det var mulig å koble til telefonen, slik at jeg kunne bruke den som utløser. Har øvd meg litt på dette i dag, og det er SÅ gøy!

Carina Behrens, selfie

Jeg ønsket meg i utgangspunktet et kamera med en skjerm som var mulig å flippe (i tilfelle jeg skulle få ånden over meg og ville filme noe greier igjen). Det har ikke Floyd, men med mulighet til å bruke telefonen som utløser er dette et ikke-problem (og et svært overfladisk et til å begynne med).

Nei, så ja. Kan med andre ord anbefale både Scandinavian Photo og kameraet, altså et Olympus OM-D E-M10 Mark II. Nå skal jeg bruke resten av fredagskvelden på å binge Lightroom-tutorials på YouTube og angste over at jeg la ut alle disse kleine bildene av meg selv.

Hva slags planer har du i dag?

Carina Behrens, selfie