De siste to ukene har jeg vært på Rhodos i Hellas sammen med samboer og to vennepar (hvor voksne er ikke vi, liksom?). Vi leide oss en rød enebolig i et område som het Kiotari, i nærheten av byen Lindos. Huset, eller the red villa som det het, hadde et eget basseng, kjempefin grill og uteplass samt egne bad til alle soverom og et kjøkken fylt av alt utstyr en kunne trenge. Det var virkelig fint og privat der, samt bare 50 meter å gå ned til en nesten folketom strand. Det eneste negative med stedet var at det lå en smule øde til, men vi hadde heldigvis leid oss biler, slik at vi lett kom oss til hvor enn vi ville, blant annet vakre strender og Rhodos by.

Carina i gamlebyen i Rhodos by.

Jeg har vært en del i Hellas tidligere, og må innrømme at jeg hver gang blir like overrasket over hvor turistinfisert det er. Når jeg reiser bort er jeg egentlig ikke interessert i at servitører skal  rope “fiskeboller” etter meg (så fremt de faktisk ikke har fiskeboller på menyen). Det er noe litt lite koselig over mange av de mest populære stedene, og jeg savner noe mer autentisk. Men jeg skal ikke klage – jeg er jo faktisk en del av problemet selv. Så finnes det jo noen perler innimellom, der du virkelig føler at du får den ekte greske opplevelsen. Og det er de øyeblikkene som gjør ferien verdt det.

Strand på Rhodos, Hellas.

Gamlebyen i Rhodos, Hellas.

Jeg kan virkelig anbefale Rhodos videre om dere leter etter en gresk øy å feriere på, men jeg ville kanskje bodd nærmere eller til og med i Rhodos by. I hvert fall vil jeg anbefale at dere har tilgang til bil, for det er en stor øy og ikke så mye som skjer utenfor storbyen. Vi koste oss vi altså, men i Rhodos by var det mye mer å finne på: shopping, barer og kafeer, strand, og mange restauranter. Om jeg skal tilbake til Rhodos, er det her jeg vil bo.

Men neste gang vi reiser, vil jeg kanskje prøve noe helt nytt. Kanskje Italia eller noe sånt? Tar gjerne imot anbefalinger til ferieplasser som fortsatt føles litt “urørte”.

Natteliv i Rhodos by.

Gamlebyen i Rhodos, Hellas.

Carina på kafé i Rhodos by.

Vi kom hjem fra ferien i går, og må innrømme at til tross for den superfine turen vi har hatt, er det fint å komme hjem igjen. Det er noe med det å bare kunne daffe rundt, uten mål og mening, og ikke føle at en må gjøre det beste ut av tiden hele tiden. Skjønner du hva jeg mener? Borte bra, men hjemme best og så videre. Anyways. I morgen er det tilbake på jobb igjen, og jeg kjenner at det ikke kommer til å bli enkelt. Heldigvis har jeg to uker med ferie i august også, og da bærer ferden videre til Faro i Portugal med to venninner. Fun fact: en av mine beste venninner er halvt portugisisk, så jeg har vært i landet seks (!!) ganger tidligere, dette blir syvende gang. Tror du jeg husker noen ord eller fraser? Næh…

Strandidyll på Rhodos, Hellas.

Prøver å ta kjærestebilde i gamlebyen i Rhodos by.
Sånn går det når vi prøver å ta kjærestebilde.

Kjæresten på stranda på Rhodos, Hellas.

Har dere noen kule ferieplaner i år?