Når, ikke nå

Når… jeg får kjøpt meg det speilreflekskameraet jeg ønsker meg.

Når… det er dårligere vær.

Når… det er ryddigere hjemme.

Når… jeg er alene hjemme en kveld.

Når… alle vet om hemmeligheten jeg bærer på.

Jeg har som regel en (god) unnskyldning til hvorfor jeg ikke kan gjøre noe , og må vente til når. Dere som har fulgt bloggen min en stund vet hva jeg mener, jeg er ekstremt god på å sette ting på vent. Bloggen er en av de tingene som oftest får en nedjustert plass på lista over ting jeg vil gjøre.

I dag satt jeg på kafé med Stine og vi skulle blogge. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg ville blogge om, og sa at jeg syntes Stine hadde blitt så flink på hverdagsbloggingen, men at jeg selv følte at jeg ikke hadde noe å komme med før jeg for eksempel hadde et bedre kamera. Først da kom jeg også til å ha mer å skrive om. Men så sa jeg også at nei, det er jo egentlig ikke sånn det funker. For jeg har alltid vært sånn. Alltid når, ikke . Som om det når kommer til å gjøre alt enklere, lettere og mer inspirerende. Det blir jo aldri sånn. For selv om blogging skal være enkelt og gøy, så krever det også selvdisiplin, og det er nettopp det jeg mangler. Ikke et bedre kamera (selv om jeg garantert snart skal kjøpe meg et bedre kamera).

Så heretter skal jeg slutte å tenke når, og heller bare gjøre. Jeg trenger ikke vente til jeg kan ta perfekte bilder, eller til det er ryddig rundt meg, eller jeg er alene hjemme. Blogging skal ikke, og trenger ikke være, så sykt komplisert. Det er bare jeg som trenger mer selvdisiplin.

Er det flere av dere der ute?

Kategori:Tanker

Skrevet av

enkelst.no

Markedsfører, blogger, sterk mat-entusiast, hundemamma, samboer, gravid og jovial som bare det og sånn er det med den saken.

10 kommentarer

 1. Vet så sjukt godt hvordan du føler det. Det er sånn med den boka jeg skal skrive også. “Når det blir dårligere vær”, “når jeg har to uker sammenhengende”, “når hverdagen er mer stabil igjen”. Men det handler jo egentlig bare om å finne ti minutter her, og ti minutter der. Og huske hvor BRA skrivinga for oss til å føle oss. Forøvrig er work-datene med deg noe av det beste i løpet av ei uke. Gleder meg til mange, mange flere <3

  • Ikke sant? Ti minutter er bedre enn ingen minutter. Og så gjelder det å komme inn i en vane der fritid blir skrivetid. Fordi som du sier, det er jo faktisk noe som får oss til å føle oss bra, selv om det er mye jobb.

   Og JA, så enig. Gleder meg til høsten og en haug skrivedates ❤️

 2. Dette traff meg! Jeg har en liten drøm om å bli flinkere til å tegne fine illustrasjoner. Men jeg føler meg langt ifra flink nok til å faktisk gjøre noe ordentlig med det, og at det tar lang tid å lære meg det. Jeg har også en drøm om å lære meg å lage themes på wordpress fra bunnen av. Men der kan jeg faktisk ingenting, og jeg tenker at jeg må ha lang ferie hvor jeg har tid til å fokusere på å lære meg slikt.

  Der må jeg faktisk ta meg sammen – jeg må bare sette av tid til å lære meg det! Om det så er litt hver dag. Takk for at du snudde tankegangen min litt <3

  • Beklager det sene svaret, setter så pris på kommentaren din ❤️ Dette var utrolig fint å lese, håper du tar deg tiden, om det så er fem minutter her og fem minutter der. Selv tror jeg at jeg blir nødt til å sette av tid.

   Og den drømmen du har, om å lage themes fra bunnen av – akkurat den samme drømmen har jeg. Har ikke satt i gang med det selv, gjelder å ha rett fokus, som du sier. We can do it! ??

 3. Oh yeah, story of my life 😛
  Min hovedgreie er at jeg ikke er noe flink til å ta bilder… og hva er vel en blogg uten bilder? 😛

  • SAMME HER! Tar aldri bilder – men håper det vil endre seg med det nye kameraet. Ellers går det jo fint an å bruke illustrasjonsbilder fra Unsplash og Pexels. Skal bli flinkere til det!

 4. Hvis det er noen trøst så er jeg helt i samme båt haha. Selvdisipling er noe jeg sliter skikkelig med å opprettholde. Det som hjelper meg er å minne meg selv på “hvorfor gjør jeg dette?” og det gir ofte en motivasjon til å fortsette. Også å gå på kafé da, det hjelper alltid for å dra igang produktiviteten 😉

  • Ja, jeg må prøve å minne meg selv på det samme litt oftere. Og gå på kafé, som du sier. Det hjelper faktisk alltid!

 5. Det er flere der ute. Jeg er definitivt et “når” menneske når det kommer til det meste. Jeg må bli flinkere
  til å holde motivasjonen gående, og bli et “la oss sette i gang” menneske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *